Barion Pixel Az a fránya idő... és Útramanó.... - Énidő ÉlményMűhely

Az a fránya idő… és Útramanó….

Tartozom nektek egy vallomással. Hiába lassult le elméletileg az  élet, nekem valahogy még mindig nincs annyi időm, amennyit szeretnék. Folyton el vagyok maradva valamivel. No, de összekaptam magam, és, bár január vége vészesen közeleg, mégis csak hozok nektek egy olyan lehetőséget, amelynek az alapötlete nagyon szimpatikus volt, így hát gondoltam, megosztom veletek is. Szerintem nagyon fontos az élményalapú tanulás, íme, minden infó::)

Az ÚtraManó applikáció egy magyar, innováció díjas, GPS alapú meseszövő mobilalkalmazás. 

Az app jelenleg Magyarország összes autópályáján és Budapest 13. kerületében mesél a gyerekeknek arról, amit az ablakon keresztül látnak az utazás során, legyen az úton felbukkanó tárgy, vagy egy távolban meghúzódó hegység. 

Az ÚtraManó képernyőmentes szórakoztatást nyújt az egész család számára, olyan akár egy hangoskönyv, azonban a mese díszlete a gyerekeket éppen körülvevő táj. A Plukkido pszichológus meseíróinak történeteit az autókba egy varázslat folytán beugró, láthatatlan manók mondják el, profi szinkronszínészek tolmácsolásában. 

Az autós utazások alatt hallgatható meséket kiegészítve nemrég útjára indult az otthoni üzenet funkció is, így az utazási korlátozások idején is hírt kaphatnak a gyerekek kedves manó barátaikról. A kismanók ugyanis heti két alkalommal levelet küldenek, amiben manóföldi kalandjaikról mesélnek titkos történeteket.

Az élmény a szórakoztatás mellett a gyerekek fejlesztését is célozza, többek között olyan területeken, mint a szövegértés, megfigyelőképesség vagy épp érzelmi intelligencia. 

Az alkalmazás 2019-ben elnyerte a Vodafone digitális díját, mely lehetővé tette a városokban való terjeszkedés elindítását is.

Jelenleg az ingyenesen letölthető alkalmazás közel 10 órányi mesét tartalmaz, ami prémium csomagok megvásárlásával tovább bővíthető.

A prémium mesék

Az appban jelenleg 1 prémium mesecsomag található, melynek címe: Mesés természet. A csomag 1 óra terjedelemben, 60 történeten keresztül tanít játszva kicsiket és nagyokat az állatok és növények világáról. Megtudhatjuk például, hogy mire való a zebrák csíkja, melyik madárnak nincsenek szárnyai, és hogy mi lehet a talányos nevű kakasmandikó. 

A Mesés természet az autópályás utazások során hallgatható az ingyenes mesék kiegészítéseként, azok között.

A prémium csomag ingyenes aktiválása Android készülékeken:

A Plukkido együttműködő partnerei és azok ügyfelei számára a 3490 Ft értékű prémium Mesés természet c. mesecsomagját ingyenesen letölthetővé tette Android készülékeken, amit az alábbi QR kód beolvasásával tudtok aktiválni. Ez a kód egész januárban használható. A QR kód leolvasót az app menüjében találjátok. Az ÚtraManó appot pedig innen indulva tölthetitek le, de természetesen megtaláljátok közvetlenül a Playstore-ban és App Store-ban is: https://bit.ly/38oMOPP

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük